Прес-центр24 квітня 2018, 16:04

Обласною владою та ЮНІСЕФ визначені заходи щодо допомоги Попаснянському та Лисичанському водоканалам

24 квітня заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян зустрівся з представниками Дитячого фонду ООН в Україні щодо надання гуманітарної допомоги родинам з дітьми шляхом підтримки роботи комунальних підприємств з водопостачання та водовідведення.

До складу делегації ЮНІСЕФ увійшли керівник програми з питань води, санітарії та гігієни Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні у м. Києві Себастьян Трюффо, координатор Кластеру з питань води, санітарії та гігієни Марк Баттл, інформаційний менеджер Володимир Калінін та менеджер з моніторингу програми води, санітарії та гігієни Андрій Солоненко.

Під час заходу Себастьян Трюффо нагадав, що на першій зустрічі, яка відбулась у лютому, він розповідав про підтримку уряду Німеччини щодо гуманітарної допомоги комунальним підприємствам з водопостачання та водовідведення, а також децентралізованим системам водопостачання.

Крім цього, було зазначено, що вони зустрічалися з представниками Попаснянського районного водоканалу і Лисичанського міському водоканалу, а також з Департаментом житлово-комунального господарства ОДА та обговорювали проблемні питання.

Тому, сьогодні,  делегація ЮНІСЕФ представила список заходів на 2018 рік, які спрямовані на відновлення та реконструкцію інфраструктури водопостачання для цих комунальних підприємств. Наприклад,  надання хімікатів та матеріалів для поліпшення якості води, ремонт мереж водопостачання тощо.

У свою чергу, Департаментом житлово-комунального господарства ОДА також була проведена відповідна робота та визначені основні заходи.

Вадим Данієлян подякував міжнародним партнерам за всебічну гуманітарну підтримку за напрямом води, санітарії та гігієни для населення області, яке постраждало внаслідок бойових дій, а також за допомогу щодо відновлення місцевих мереж водопостачання, зокрема Попаснянського районного водоканалу і Лисичанського міському водоканалу.