Прес-центр17 серпня 2018, 19:08

Обласною владою визначені заходи щодо перекриття РФ автодороги у Міловському районі

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз обурений ситуацією, яка склалася в Міловському районі через перекриття РФ ділянки автодороги «Т-1307». За його дорученням заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів термінову нараду з вирішення проблемних питань з цього приводу.

Зокрема, блоковано приблизно 4 км автошляху, що з’єднує Мілове із Зоринівкою. Загалом відстань між населеними пунктами складає близько 14 км, частина дороги перетинає кордон з РФ. Після перекриття люди вимушені долати понад 60 км об’їзними шляхами. Звичайно, ускладнилося прибуття автівок «швидкої допомоги» або ДСНС.

Голова обласної держадміністрації Юрій Гарбуз задля вирішення ситуації звернувся до Президента України, спілкувався з Секретарем РНБО України, облдержадміністрацією направлені відповідні листи до керівництва Уряду.

Проте питання ще не вирішене. Тож, наразі під контролем очільника Луганщини вживається низка заходів, реалізація яких зменшить соціальну напругу в Міловському районі. Один з них – будівництво більш коротшого об’їзного шляху. Спочатку тимчасового, а згодом слід передбачити капітальне будівництво.

Крім того, на цьому тижні на адресу Луганського прикордонного загону надійшов лист від прикордонного представництва РФ по Ростовській ділянці стосовно початку робіт із облаштування смуги українсько-російського державного кордону, що фактично означає блокування руху автотранспортних засобів та переміщення громадян України ділянкою автомобільної траси «Т-1307», яка проходить територією цієї країни.

Як зауважив голова Міловської райдержадміністрації Артур Король, заборона руху відрізком автотраси «Т-1307» без надання альтернативного маршруту для місцевих жителів може мати негативні наслідки.

Від імені Юрія Гарбуза його заступник доручив обласним службам безпосередньо на місці розглянути можливість відсипання дороги та проведення проектно-кошторисних робіт. На 2019 рік очільник Луганщини визначить фінансування будівництва цієї дороги з обласного чи державного бюджету.

Також на наступному тижні мають бути проведені засідання районної та регіональної комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для вжиття подальших заходів з цього питання.