Прес-центр4 липня 2017, 11:07

Обласною владою вжито заходів з вирішення проблем водопостачання у Лисичанську

Централізоване водопостачання у м. Лисичанськ було відновлено 8 червня. Нагадаємо, що через борги ЛКСП «Лисичанськводоканал» перед ТОВ «ЛЕО» за спожиту електроенергію, які на початок червня складали 154 млн грн (24 млн грн. з них – штрафні санкції), значна частина населення міста майже два тижні перебувала без води.

Тож ще 29 травня ТОВ «ЛЕО» відключило ряд об’єктів міського водоканалу від електропостачання, що призвело до зупинки централізованої подачі води у декілька районів.

Коли стало зрозумілим, що існуюча проблема на місцевому рівні не вирішиться, ситуацію під особистий контроль узяв голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Керівництвом облдержадміністрації було проведено низку нарад за участю сторін, де були вироблені шляхи щодо ліквідації боргу і, відповідно, відновлення централізованого водопостачання для 30 тис. населення Лисичанська.

Для скорішого відновлення водопостачання головою обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом ініційовано виділення з обласного бюджету 2 млн грн.

Також на початку червня було узгоджено тарифну різницю для ЛКСП «Лисичанськводоканал» у сумі майже 13 млн грн, що дозволило підприємству зменшити загальну заборгованість.

За підсумками зустрічей на позачерговій сесії Лисичанської міськради депутати прийняли рішення щодо виділення важливо необхідного 1 млн грн для погашення ЛКСП «Лисичанськводоканал» частини заборгованості перед ТОВ «ЛЕО». У свою чергу, водопостачальне підприємство зобов’язалося щоденно перераховувати порядку 30-40 тис. грн ТОВ «ЛЕО» з суми надходжень за сплату населенням послуг.

Зараз робоча група з розгляду питань щодо сталого забезпечення населення регіону якісною питною водою, створена розпорядженням голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації,продовжує надавати ЛКСП «Лисичанськводоканал» допомогу щодо мінімізації технічних витрат підприємства, зниження енергоємності об’єктів, налагодження економічного балансу, зменшення втрат у процесі водопостачання.