Прес-центр13 листопада 2018, 14:11

Обласною владою за 2017-2018 роки ініційовано розгляд 75 питань, які потребують врегулювання на законодавчому рівні

Про це на апаратній нараді доповів начальник управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації облдержадміністрації Вадим Лазніков.

Так, у минулому році розроблено 20 проектів законів України та постанов Кабінету Міністрів України.

Вони включають такі питання як зміни і встановлення меж населених пунктів області у зв’язку з утворенням об’єднаних територіальних громад, підвищення оплати праці співробітникам бюджетних установ в населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення, встановлення мораторію на примусове відчуження комунального майна, що перебуває на балансі установ та суб’єктів господарської діяльності у сфері охорони здоров’я, які здійснюють діяльність на території проведення АТО, регулювання відносин у сфері електроенергетики на тимчасово окупованій території.

У 2017 році перед центральними органами виконавчої влади, комітетами Верховної Ради України ініційовано розгляд 40 питань, що потребують врегулювання на законодавчому рівні.

За дев’ять місяців поточного року – розгляд 35 питань, які наразі є найбільш актуальними, а саме: проведення перших виборів, реалізація виборчих та житлових прав внутрішньо переміщених осіб, вдосконалення законодавства у зв’язку зі зміною статусу голів місцевих державних адміністрацій.

Також у 2017 році управлінням взято участь у розгляді 71 справи (185 судових засідань). Протягом дев’яти місяців 2018 року – у розгляді 22 справ (87 судових засідань).

Крім того, за звітні періоди забезпечено повернення у розпорядження держави 30 земельних ділянок, загальна площа яких складає 494,8234 га.

Загалом управління відповідно до покладених на нього завдань розробляє та бере участь у розробці проектів нормативно-правових актів облдержадміністрації, Кабінету Міністрів України, інших центральних органі виконавчої влади, готує законодавчі та інші пропозиції з правових питань, здійснює захист інтересів держави та облдержадміністрації в судах та інших органах під час розгляду правових питань і спорів, узагальнює практику застосування та готує пропозиції щодо його вдосконалення.