Прес-центр30 червня 2020, 13:06

Обласну стипендію призначено 59 провідним та перспективним спортсменам Луганщини

Провідні та перспективні спортсмени Луганщини отримають обласні стипендії у ІІ півріччі 2020 року.

Підписано відповідне розпорядження голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації.

У документі, зокрема, йдеться, що для підтримки і стимулювання розвитку спорту вищих досягнень обласна стипендія у розмірі 3243 гривні призначена десятьом провідним спортсменам зі складу збірних команд України з олімпійських видів спорту.

Це – учасниця Олімпійських ігор 2016 року з легкої атлетики, учасники та призери чемпіонатів Європи та кубків світу з важкої атлетики, стрибків у воду, велосипедного спорту, спортивної гімнастики.

По 1520 гривень отримають 32 перспективних спортсмени з олімпійських видів спорту.

Серед них переможці та призери чемпіонатів та кубків України з важкої та легкої атлетики, стрибків у воду, спортивної гімнастики, велосипедного спорту, греко-римської боротьби, настільного тенісу та боксу.

П’ять провідних спортсменів зі складу збірних команд України з неолімпійських видів спорту здобули обласну стипендію у 2635 гривень. Це – переможці та призери чемпіонатів світу та Європи з пауерліфтингу, підводного спорту, військово-спортивних багатоборств.

Стипендія у розмірі 3243 гривні призначена чотирьом провідним спортсменам з інвалідністю – переможцям та призерам Дефлімпійських ігор з легкої атлетики, футболу та карате.

Володарі стипендії у сумі 1520 гривень – вісім перспективних спортсменів з інвалідністю. Це учасники чемпіонату світу, переможці та призери першості України з легкої атлетики, плавання, пауерліфтингу.

Вітаємо!