Прес-центр11 квітня 2019, 17:04

Область отримала одноразову натуральну допомогу «пакунок малюка»

На Луганщину доставлена перша партія бебі-боксів у кількості 594 пакунків.

Породілля, які народили в квітні 2019 року, отримають бебі-бокси під час виписки з пологового будинку. 

Породілля, які народили і виписались з пологового будинку з 1 березня 2019, отримають пакунки, згідно їх заяв, в управліннях соцзахисту за місцем проживання.

Це сталося відповідно до Проектної угоди укладеною між Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації та Управлінням Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проектів.

Зазначаємо, що допомогу «пакунок малюка» можна отримати під час народження/виписки дитини у пологовому відділені або за місцем проживання/перебування новонародженої дитини не пізніше ніж 30 календарних днів з дня її народження.

Станом на 10 квітня до  управлінь соціального захисту населення  області надійшло 162 заяви.

Нагадаємо, що допомога «пакунок малюка» є одноразовою безповоротною адресною соціальною допомогою сім’ям, в яких народилася дитина, а у разі відсутності матері/батька - родичам, патронатним вихователям новонародженої дитини.

Допомога «пакунок малюка» не надається у разі:

-        відмови від новонародженої дитини у пологовому будинку;

-        відбування матір’ю покарання у місцях позбавлення волі та подальшого перебування новонародженої дитини в будинку дитини при установі виконання покарань;

-        смерті новонародженої дитини в пологовому будинку.

Якщо у матері новонародженої дитини виникли ускладнення при пологах чи хвороба, що унеможливлює здійснення нею догляду за новонародженою дитиною, допомога «пакунок малюка» надається батьку або родичам такої дитини, або патронатному вихователю, які доглядатимуть за нею.

У тих випадках коли батьки, родичі відмовилися від новонародженої дитини в пологовому будинку (відділенні), допомога «пакунок малюка» надається патронатному вихователю, який здійснюватиме догляд за новонародженою дитиною.

Комплектування допомоги «пакунок малюка» здійснюється згідно з переліком дитячих товарів для комплектування одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», затвердженим Мінсоцполітики.

Отримання допомоги «пакунок малюка» не тягне за собою зміни розміру допомоги при народженні дитини.