Прес-центр3 жовтня 2018, 10:10

Область технічно підготовлена до опалювального сезону, – брифінг

Про це на брифінгу для ЗМІ заявив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Розповідаючи про підготовку ЖКГ та об’єктів соціальної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років, він відзначив, що на сьогодні котельне господарство Луганщини готове до опалювального сезону на 97 %. Робота ведеться у Лисичанську та Рубіжному, де в останньому триває процес децентралізації системи опалення.

Акти і паспорти готовності по житловому фонду оформлені на 100 %. Серед 501 об’єкту соціального призначення на завершальній стадії підготовка трьох об’єктів – у Рубіжному та Лисичанську, інші готові на 100 %.

Об’єкти водопровідно-каналізаційного призначення також готові на 100 %.

Тож, як сказав Віталій Сурай, наразі можна говорити про технічну готовність Луганщини до опалювального періоду.

Щодо розрахунків підприємств водопостачання та водовідведення за енергоресурси – цей показник дорівнює 71 %. Загальний борг складається з порядку 360 мільйонів гривень. Втім, вже стабілізована ситуація з міським водоканалом у Лисичанську – підприємство не має приросту заборгованості. Інші підприємства цієї сфери вийшли на 100 % сплати. Боржником залишається КП «Попаснянський районний водоканал», який постачає воду на тимчасово окуповану територію. Його розрахунок складає 69,3 %.

Поточний рівень сплати населення за питну воду – 72 %.

Зобов’язання підприємств теплопостачання перед НАК «Нафтогаз України» – приблизно 0,5 млрд гривень. Поточні розрахунки на 1 вересня – 80 %.

У свою чергу, за електроенергію ці підприємства розрахувалися на 196 %.

Як повідомив Віталій Сурай, НАК «Нафтогаз України» надіслав підприємствам теплопостачання проекти договорів на постачання природного газу строком на 17 днів жовтня 2018 року. На цей час підприємствами проводиться робота з їх укладання.