Прес-центр6 травня 2019, 17:05

Область вперше відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччини Ернст Райхель

Сьогодні, 6 травня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччини Ернстом Райхелем та Генеральним консулом Німеччини (офіс Дніпро) Вольфгангом Мьоссінгер .

Це перший візит на Луганщину Ернста Райхеля, в якому окрім цієї зустрічі, заплановано відвідати КПВВ «Станиця Луганська» та м. Щастя.

Юрій Клименко привітав поважних гостей та подякував за допомогу, яку надає Німеччина безпосередньо області.

Під час зустрічі обговорено загальну соціально-економічну ситуацію в області, процес децентралізації, проблеми внутрішньо переміщених осіб, питання гуманітарної допомоги, а також шляхи співпраці між Луганською областю та Німеччиною.

«Майже щодня населені пункти, які розташовані поблизу лінії розмежування, потерпають від ворожих обстрілів. Сьогодні об 11.00, російсько-терористичні війська знову з мінометів обстріляли с. Троїцьке у Попаснянському районі. На щастя, міни не долетіли майже 100 метрів до школи, де, як раз, йшли заняття та до сільради. Учбовий процес був перерваний, діти терміново евакуйовані», – розповідає Юрій Клименко.

Також він додав, що є проблема з енергопостачанням в області.  Через це найпотужніші заводи зараз не працюють.

Але, Луганщина це не тільки війна. Зараз керівництво облдержадміністрації шукає шляхи розвитку розбудови області. Надзвичайний та Повноважний Посол Ернст Райхель зазначив, що зі свого боку Німеччина буде підтримувати ці ініціативи та по можливості буде надаватися допомога.