Прес-центр6 липня 2018, 13:07

Облдержадміністрацією координуються заходи з підготовки до опалювального сезону

В облдержадміністрації відбулось засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та сталого проходження опалювального сезону.

Під час засідання членами штабу було розглянуто низка питань. Зокрема, виконання заходів з благоустрою територій населених пунктах області, проведення підготовчих і ремонтних робіт житлових будинків, автомобільних доріг, інженерних мереж та споруд.

Крім того, акцентовано увагу на реалізації Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання». Директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталії Сурай повідомив присутнім, що на 95 % виконано установку приладів комерційного обліку споживання теплової енергії в бюджетних установах.

У ході засідання заслухані доповіді керівників райдержадміністрації та громад. У містах та районах області в плановому порядку відбуваються заходи щодо підготовки до опалювального сезону, благоустрою територій, ремонт доріг та переоформлення субсидій відповідно до вимог постанови № 329 Кабінету Міністрів України.

Окремо було розглянуто ситуацію з постачанням рідкого хлору на підприємства водопровідно-каналізаційного господарства для знезараження питної води та надане доручення здійснення щодобового моніторингу залишків хлору.