Прес-центр12 квітня 2021, 14:04

Облдержадміністрацією в 2020 році суттєво підвищено ефективність використання коштів ДФРР – понад 90 %

Департаментом економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації підбито підсумки використання в області коштів Державного фонду регіонального розвитку в 2020 році.

ДФРР є основним інструментом держави для фінансування соціальних, економічних, інфраструктурних, культурних, спортивних проєктів по всій території країни.

У 2020 році з ДФРР області було виділено 226,8 млн гривень. Найбільше коштів отримали проєкти охорони здоров’я (39,4 %). На другому місці за обсягом фінансування освітні проєкті (36,3 %). Значна частина коштів фонду була спрямована на розвиток спортивної інфраструктури (19,0 %).

Майже однаковий відсоток коштів ДФРР (3,0 % і 2,3 % відповідно) отримали дорожньо-транспортні проєкти та проєкти у сфері культури.

Загалом за рахунок коштів ДФРР в області у 2020 році реалізовано 21 проєкт.

Слід зазначити, що суттєвий вплив на виконання бюджетної програми в минулому році мала ситуація, пов’язана з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 та необхідністю подолання негативних наслідків, спричинених цією хворобою.

Попри це, завдяки ефективним управлінським рішенням, злагодженій роботі з розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів облдержадміністрацією в минулому році досягнуто найвищий за останні роки рівень використання коштів ДФРР – освоєно 90,6 % коштів, виділених державним бюджетом, тоді як у 2018 році цей показник становив 63,7 %, а у 2019 році – 81,8 %.

Нагадаємо, що проєкти попередньо проходять ретельний відбір. Спочатку їх на конкурсній основі відбирає регіональна комісія, потім списки узагальнюються та формуються облдержадміністрацією.

Далі комісія при Мінрегіоні перевіряє всі проєкти на відповідність законодавству, після чого Мінрегіон подає пропозиції щодо розподілу коштів ДФРР, а також перелік інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку на затвердження Уряду за погодженням з Комітетом ВРУ з питань бюджету.

Детально ознайомитися зі станом реалізації інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, які реалізовувалися в області в 2020 році за рахунок коштів ДФРР, можна за посиланням http://loga.gov.ua/oda/about/depart/economy/informaciya_shchodo_vikorist....