Прес-центр5 жовтня 2018, 14:10

Облдержадміністрація контролює завершальні роботи з підготовки до початку опалювального сезону

Про це повідомлено під час засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та сталого проходження опалювального сезону.

Відкриваючи засідання, заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко відзначив, що на рівні держави приділено значну увагу підготовці областей, і Луганщини зокрема, до опалювального сезону, який невдовзі розпочнеться.

Декілька важливих доручень надано і під час вчорашньої селекторної наради щодо готовності регіонів до опалювального сезону, яку провів Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Наразі технічно область підготовлена до осінньо-зимового періоду. Зокрема, підприємства теплопостачання готові до прийому природнього газу та вироблення теплової енергії.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай нагадав, що рішення відносно дати початку опалювального сезону приймають органи влади на місцях.

Стосовно договорів на отримання номінацій природного газу, які підприємствам теплопостачання Луганщини необхідно укласти з НАК «Нафтогаз України», Геннадій Іваненко надав доручення територіям вже на наступному тижні відзвітувати про виконану роботу.

Недоліки, які необхідно усунути до початку опалювального сезону, члени штабу обговорили з представниками міст, районів та об’єднаних територіальних громад області у режимі відеоконференцзв’язку.