Прес-центр10 грудня 2016, 12:12

Облдержадміністрація попереджає про небезпеку користування послугами нелегальних пасажирських перевізників

Вчора, 9 грудня об 11:35 в с. Данилівка Біловодського району автобус «Рено Мастер», в якому знаходилося 9 пасажирів, здійснюючи рейс за маршрутом смт Станиця Луганська – Рубіжне скоїв наїзд на дерево.

За попередніми даними, водій 1985 року народження не вибрав безпечну швидкість руху та порушив пункт 12.1 Правил дорожнього руху.

У результаті аварії, водій і всі пасажири отримали травми різного ступеня тяжкості. Одна людина, в результаті отриманих травм померла в лікарні.

Необхідно підкреслити, що облдержадміністрацією спільно з управлінням «Укртрансбезпеки» в Луганській області та Національною поліцією Луганській області ведеться боротьба з нелегальними перевізниками, а також проводяться заходи по виявленню та профілактиці недотримання перевізниками транспортного законодавства, зокрема, переобладнання ліцензіатами вантажних автомобілів під пасажирські без дотримання норм безпеки. Також важливою проблемою є необов’язковість перевізника у забезпеченні пасажирів квитками, так як це є страховкою їх життя і здоров'я.

У найближчий час обласна влада планує провести розширену нараду стосовно жорсткого впорядкування питань організації перевезень пасажирів на міських і міжміських маршрутах .

Шановні жителі області! Користуйтесь послугами тільки офіційних міжміських перевізників, які мають відповідні дозволи та ліцензії, а також вимагайте від них надання вам проїзних документів (квитків).

Луганська обласна державна адміністрація, приділяючи особливу увагу створенню умов, спрямованих на посилення безпеки пасажирських перевезень, у черговий раз звертається до жителів області та закликає відповідально ставитись до питань власної безпеки.