Прес-центр16 жовтня 2018, 17:10

Облдержадміністрація приділяє особливу увагу реалізації можливостей дітей з тимчасово окупованих територій скласти ЗНО

Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко під час апаратної наради. Зокрема, він надав доручення Департаменту освіти і науки облдержадміністрації підготувати окремий план щодо покращення умов складання ЗНО для дітей з тимчасово окупованих територій.

Директор профільного Департаменту Юрій Стецюк доповів про результати проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року в Луганській області.

До складання ЗНО долучилися випускники закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти. Для тестів з іноземних мов уведено частину «Розуміння мови на слух» (аудіювання) та удосконалено умови проведення ЗНО для абітурієнтів з вадами  здоров’я.

Основна сесія ЗНО відбулася з 22 травня по 13 червня.  У ній взяли участь 5878 осіб, в тому числі 3162 – випускники цього року, 1216 – учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, 916 – студенти закладів вищої освіти та 584 – випускники минулих років.

Результати ЗНО випускників закладів загальної середньої освіти поточного року з трьох навчальних предметів (українська мова і література (українська мова), математика або історія України (період ХХ – початок ХХІ століття) – за вибором випускника; навчальний предмет за вибором випускника (математика, історія України, англійська, іспанська, німецька, французька, мови, біологія, географія, фізика, хімія) зараховувалися як результати державної підсумкової атестації.

Для випускників, які не подолали поріг «склав/не склав», вступ у поточному році до вищих навчальних закладів став неможливим.  Найбільший відсоток випускників, що не подолали поріг, спостерігається з математики, фізики, англійської мови, історії України.

У порівнянні з минулим роком якість складання тестових завдань з української мови зросла на 5,5 %, з біології  – на 6,8 %.

У рейтингу, складеному інформаційним порталом «Освіта.ua» за підсумками ЗНО-2018, Луганська область посіла 12 місце.