Прес-центр21 листопада 2016, 17:11

Облдержадміністрація разом з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста вирішує гуманітарні питання

21 листопада перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко зустрівся з головою суб-делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста Крістофом Гравеном та його асистентом Катериною Дегтярьовою. 

 

Були обговоренні питання покращення умов перебування громадян на КПВВ «Станиця Луганська», гуманітарної сфери та розвитку бізнесу.

 

У ході зустрічі представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста повідомили, що наступного року організація планує повністю переключити свою діяльність з екстреної допомоги на більш дієві проекти, такі як створення нових робочих місць та підтримка малих бізнес-ініціатив в населених пунктах, переважно на лінії розмежування. Крім того, МКЧХ також планує сконцентрувати свою діяльність на забезпеченні людей медикаментами з хронічними хворобами в населених пунктах вздовж лінії розмежування.

 

Крім того, гість зазначив, що на сьогоднішній день досі не існує чіткої домовленості щодо оплати послуг водозабезпечення Попаснянського водоканалу тимчасово непідконтрольним українській владі території, і це питання, на його думку, має бути вирішеним протягом найближчого часу.

 

Наприкінці зустрічі присутні домовились щодо подальшої співпраці, координації спільних дій та посилення взаємодопомоги і співробітництва.