Прес-центр7 жовтня 2016, 11:10

Облдержадміністрація разом з міжнародними гуманітарними організаціями шукає шляхи до вирішення проблем самозайнятості внутрішньо переміщених осіб

7 жовтня у стінах Луганської ОДА відбулась практична конференція «Сільські території – само зайнятість та малий і середній бізнес». У заході взяв участь заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц, керівники структурних підрозділів ОДА та представники міжнародних гуманітарних організацій, які діють на території Луганщини.

«В ході агресивних дій бойовиків Луганська область втратила третину своєї території, залишивши на підконтрольній українській владі, переважно сільськогосподарські райони. Відродження та розбудова аграрного сектору регіону є одним з першочергових завдань у роботі облдержадміністрації», ‑ наголосив Володимир Гуц у своєму вітальному слові.

А згодом представники міжнародних гуманітарних організацій виступили з презентаціями та програмами, доповідаючи про здобутки та перспективи розвитку регіону.

Зокрема, керівник проекту «Економічне і соціальне відновлення Донбасу» Програми розвитку ООН в Україні Мустафа Саіт-Аметов заявив, що відновлювальні роботи розпочато на 12 стратегічно важливих для регіону об’єктах економічної інфраструктури, відібраних в рамках реалізації проекту. Разом з тим, 20 місцевих громадських організацій та підприємств візьмуть участь у програмі створення робочих місць для внутрішньо переміщених осіб та місцевого населення Донецької та Луганської областей.

Ще один напрям роботи ПРООН в області – програма з розвитку бізнес-інфраструктури, в рамках якої 19 інституцій з Донецької та Луганської областей, що працюють у цьому напрямк, отримають гранти, а місцеві органи влади – фахову допомогу у розробці Планів реалізації Стратегій розвитку Донецької та Луганської областей.

Олексій Тютюник, представник Всесвітньої продовольчої програми ООН у Луганській області, зазначив, що з листопаду 2014 року, організація надала допомогу 650 000 внутрішньо переміщених осіб та мешканців населених пунктів, постраждалих від бойових дій, у формі продовольчих наборів, готівкових переказів та ваучерів.

Представники Данської та Норвезької ради у справах біженців презентували проекти мікрогрантів до 10 тис. доларів США, якими передбачається фінансування відкриття власної справи для внутрішньо переміщених осіб, насамперед, у сільських регіонах.