Прес-центр24 листопада 2016, 10:11

Облдержадміністрація разом з міжнародними організаціями визначає шляхи реалізації державної регіональної політики

Перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко зустрівся з представниками Програми розвитку ООН. До складу делегації ПРООН увійшли: керівник офісу ПРООН у м. Сєвєродонецьку Соломія Стахів, координатор Програми «Відновлення та побудови миру» ПРООН Мустафа Саіт-Аметов та радник ПРООН з питань примирення та соціальної єдності Ганна Борова.

 

У вітальному слові Роман Власенко зазначив: «Я з оптимізмом дивлюсь у майбутнє. Спільними зусиллями ми відбудуємо Луганщину як невід’ємну частину суверенної незалежної України».

 

Під час зустрічі присутні обговорили напрями подальшої співпраці, а саме: підтримку Агенції регіонального розвитку Луганської області та проведення спільних тренінгів по системі закупівель ProZorro. Стосовно Агенції, насамперед, це надання експертної підтримки, допомога в розробці проектів та проектно-кошторисної документації. Також зазначено, що експерти залучені до цієї роботи будуть відібрані на конкурсній основі.

 

Як перший крок підтримки від ПРООН новоствореної неприбуткової установи Агенції регіонального розвитку Луганської області – її директору Рафаїлу Гареєву передано техніка для роботи персоналу. Нагадаємо, ця установа створена для розвитку Луганщини, її відбудови, а також для реалізації Стратегії розвитку області до 2020 року. Метою створення Агенції є ефективна реалізація державної регіональної політики на території Луганщини, а також відбудова та розвиток області.

 

Представники ПРООН запропонували надати допомогу в підготовці плану реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року та провести тематичну презентацію у місті Києві з метою обговорення спільної реалізації стратегічних цілей.

 

Наприкінці зустрічі представники делегації повідомили, що у рамках конкурсу ПРООН на здобуття малих грантів для започаткування та/або відновлення підприємницької діяльності, який був проведений у 8 областях України від Луганської області були відібрані 60 переможців.