Прес-центр9 грудня 2016, 14:12

«Облдержадміністрація робить все можливе для викриття та протидії проявам корупції», - Юрій Клименко

 

 

Традиційно в цей день відзначається Міжнародний день боротьби з корупцією, впроваджений Генеральною Асамблеєю ООН, зазначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко. Наразі у більшості країн світу оголошено карним злочином хабарі, розкрадання бюджетних коштів і відмивання корупційних доходів.

 

«Є чітке переконання що корупція являється складним соціальним, політичним та економічним явищем, яке тією чи іншою мірою зачіпає країни і її міжнародний імідж», ‑ запевнив заступник голови облдержадміністрації.

 

Корупція руйнує демократичні інститути, сповільнює економічний розвиток і підриває державні підвалини. Корупція, як хвороба, вражає підвалини демократії через спотворення виборчих процесів, перекручення принципу верховенства закону і створення бюрократичних бар'єрів та вимагання хабарів.

 

Питання боротьби з корупцією на сьогодні є одним з найактуальніших не лише для обласної влади, а і для регіонального бізнесу. В нашій країни за останній рік було прийнято низку законів, які суттєво змінюють стандарти ведення бізнесу. Недотримання етичних принципів може бути наслідком накладення суттєвих цивільних та кримінальних санкцій для юридичних осіб, чи навіть притягнення посадових осіб до відповідальності. Успішна практика антикорупційного законодавства та етика суспільства і бізнесу допомагає громадянам будувати нову модель українського суспільства.

«Облдержадміністрація робить все можливе для викриття та протидії проявам корупції. Це дуже важливо для Луганщини, як регіону України, що стала жертвою військової агресії», ‑ підкреслив Юрій Клименко.