Прес-центр10 липня 2018, 16:07

Облдержадміністрація спільно з ПРООН продовжує процес навчання громадських активістів міст і районів Луганщини

З 9 по 14 липня за сприяння облдержадміністрації у рамках регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства у 2017 – 2020 роках представники громад і громадських об’єднань Луганщини у рамках Програми розвитку ООН «Відновлення та розбудова миру» беруть участь у циклі тренінгів «Проектний менеджмент, як інструмент фандрайзингу для представників органів місцевого самоврядування та громадськості Луганської області», які відбуваються у м. Святогріську Донецької області.

Метою тренінгу є надання учасникам знань та вмінь, необхідних для підготовки, планування та реалізації партнерських проектів, спрямованих на розвиток самоврядування та громадянського суспільства в громадах.

Також важливою частиною тренінгу виступає мотивація членів групи до написання проектів та пошуку додаткових джерел фінансування для їх реалізації.

За результатами тренінгу учасники отримають знання про життєвий цикл та структуру проекту, можливі джерела фінансування та інформаційні ресурси, що публікують оголошення про конкурси та тендери.

Крім того, будуть відпрацьовані навички з аналізу проблем, аналізу відкритих конкурсів та пріоритетів донорських організацій, співвідношення аналізу проблем та пріоритетів, визначенню шляху вирішення проблеми, мети та завдання проекту, плануванню діяльності та результатів,плануванню бюджету проекту.

Облдержадміністрація надалі надаватиме пріоритет у рамках як регіональних, так і міжнародних програм, зокрема ПРООН, співпраці з міжнародними організаціями у сфері розвитку громадського потенціалу та активності на місцях.

У заході беруть участь представники місцевого самоврядування міст і районів області, об’єднаних територіальних громад, громадські активісти.