Прес-центр20 вересня 2019, 10:09

Облдержадміністрація співпрацюватиме з Проєктом FORBIZ для розвитку бізнесу на Луганщині

Під час робочої зустрічі з представниками Проєкту FORBIZ презентовано Програму з розробки та реалізації місцевих стратегічних документів, спрямованих на розвиток малого та середнього підприємництва Луганщини.

Директор Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук зазначив, що малий та середній бізнес – це запорука економічного зростання країни, головне джерело створення нових робочих місць, наповнення бюджетів усіх рівнів, насичення ринку товарами і послугами, основа для формування середнього класу.

Незважаючи на складну ситуацію в області, підприємці Луганщини забезпечують роботою понад 86 тисяч осіб, а це 30 % зайнятих в економіці регіону. Частка надходжень до бюджетів усіх рівнів від суб’єктів малого та середнього бізнесу складає 80 %.

Сергій Медведчук повідомив, що облдержадміністрацією розпочато роботу з розробки Стратегії розвитку Луганської області на 2021-2027 роки, однією із пріоритетних оперативних цілей якої буде підтримка малого та середнього підприємництва.

Цю стратегію презентували представникам бізнесу області та їх громадських об’єднань.

За результатами зустрічі прийнято рішення про співпрацю між Проєктом FORBIZ та облдержадміністрацією у напрямі надання експертної допомоги в розробці та реалізації обласної стратегії.