Прес-центр14 березня 2018, 16:03

Облдержадміністрація та Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву об’єднують зусилля задля забезпечення житлом населення Луганщини

Сьогодні, 14 березня 2018 року, в облдержадміністрації було підписано Меморандум про співробітництво між Луганською обласною державною адміністрацією – обласною військово-цивільною адміністрацією, Державною спеціалізованою фінансовою установою «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» та Луганським регіональним управлінням цієї установи.

Метою цього Меморандуму є взаємовигідна співпраця та координація зусиль, спрямованих на реалізацію житлової політики регіону, захист житлових прав мешканців Луганської області, сприяння розвитку будівельної та пов’язаних з нею галузей народного господарства.

Пріоритетним напрямом співпраці визначено підвищення рівня забезпечення житлом громадян, у т.ч. сімей учасників АТО, військовослужбовців та внутрішньо переміщених осіб шляхом запровадження та реалізації фінансово-інвестиційних механізмів державної підтримки будівництва (придбання) доступного житла в рамках виконання державних та місцевих програм.

Підписання Меморандуму відбулося під час засідання круглого столу за участю заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка, голови правління Держмолодьжитла Сергія Комнатного, директора Луганського регіонального управління Держмолодьжитла Інеси Кірєєвої, міських голів області, представників структурних підрозділів облдержадміністрації.

«Незважаючи на складне соціально-економічне становище, облдержадміністрація відновила дію трьох обласних пільгових програм кредитування. На це з обласного бюджету було виділено 6,3 млн грн. У минулому році 9 родин отримали власне житло за програмою забезпечення молоді житлом, 2 родини скористалися програмою сприяння забезпеченню житлом педагогічних та медичних працівників, отримали власне житло також 2 сім’ї учасників АТО», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко. Він також наголосив, що обласна влада спрямовує і залучає кошти у розвиток житлового фонду, зокрема будівництво соціального житла.

Голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний повідомив, що є два головних напрями діяльності Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву – пільгове кредитування та будівництво доступного житла. «Навіть в умовах війни Луганська область не пасе задніх та завдяки підтримці обласної влади посідає 8 місце в Україні за обсягом фінансування програм житлового забезпечення», – відзначив Сергій Комнатний.

Інеса Кірєєва, директор Луганського регіонального управління Держмолодьжитла, подякувала керівництву облдержадміністрації за плідну співпрацю та висловила сподівання на її подальше продовження. Пріоритетами на 2018 рік визначено прийняття Регіональної цільової програми забезпечення молоді житлом, продовження дії чинних програм житлового кредитування для родин учасників АТО та ВПО.