Прес-центр3 березня 2018, 12:03

Обмеження перевезень до КПВВ «Станиця Луганська» пов’язане з безпековими питаннями

«Транспортного колапсу у Станиці Луганській не буде. Громадян, які скористалися послугами таксі та були змушені вийти з транспорту поблизу блок-посту сил АТО у с. Макарове Станично-Луганського району, будуть безкоштовно доставляти рейсовими автобусами до автостанції у смт Станиця Луганська», – про це заявив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, коментуючи акцію протесту щодо заборони проїзду нерегулярних перевізників до АС «Станиця Луганська».

Слід відзначити, що розпорядженням голови облдержадміністрації від 28 вересня 2017 року № 703 «Про введення тимчасового обмеження та заборони руху транспортних засобів» з 1 листопада 2017 року і до окремого розпорядження у межах дорожнього коридору «Станиця Луганська – Щастя – Новоайдар» – контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» заборонено здійснення пасажирських перевезень під час надання послуг з нерегулярних, регулярних спеціальних перевезень, а також перевезень пасажирів легковими автомобілями  на замовлення та в режимі таксі (з пасажиромісткістю шість та більше місць).

«Обмеження введені згідно з рекомендаціями Антитерористичного центру при СБУ на території Донецької та Луганської областей, з метою недопущення неконтрольованого скупчення транспорту та небезпеки громадян у випадку можливого загострення ситуації вздовж лінії розмежування. Тож спекуляції на цій темі не припустимі», – наголосив Юрій Гарбуз.