Прес-центр9 лютого 2018, 11:02

Обрано голову громадської ради при облдержадміністрації

Ним став виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області Сергій Тихоновський. Вибори відбулися на першому робочому засіданні новообраного складу громадської ради при облдержадміністрації.

Сергій Тихоновський подякував усім присутнім за довіру та запевнив, що його робота буде доступна та прозора. «Звісно багато залежатиме від нас з вами, від бажання працювати, але я впевнений, що новий склад буде приймати активну участь у формуванні стратегії розвитку Луганщини», – висловив він свої сподівання.

Також під час засідання обрано трьох заступників голови громадської ради. Це – голова правління БО «Луганський обласний фонд «Крила надії» Ганна Руденко, голова Луганської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Сергій Севрюк  та голова правління ГО «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО Луганської області» Володимир Коломацький.

Кандидати розповіли присутнім про себе, власне бачення роботи громадської ради та відповіли на запитання.

Наприкінці засідання прийнято рішення, що до 12 лютого члени громадської ради мають внести свої пропозиції до створення комісій, які будуть працювати з певними структурними підрозділами ОДА за такими напрямами: законності, порядку, боротьби з корупцією; екології та землекористування, надзвичайних ситуацій, захисту прав споживачів; економічної політики, фінансів та торгівлі; ЖКГ, інфраструктури та енергозбереження; медицини, соціальної політики, питань учасників АТО та ВПО; сім’ї та молоді, освіти, культури, релігії, охорони культурної спадщини; розвитку громадянського суспільства, інформаційної політики.

А також створити робочу групу з доопрацювання проекту Положення про громадську раду при облдержадміністрації.