Прес-центр18 червня 2020, 09:06

Обрано нову громадську раду при облдержадміністрації

Загальними зборами представників інститутів громадянського суспільства Луганщини обрано новий склад громадської ради при облдержадміністрації.

Це вже третій склад Громадської ради з часів початку війни.

Учасників зборів привітав очільник області Сергій Гайдай: «На жаль політики давно спотворили такі базові для довіри між владою та людьми поняття, як «почути кожного», «ми прийшли працювати» та «ці руки нічого не крали». Саме тому сьогодні дуже важливо відновити авторитет державних органів. Сподіваюсь, що ми створимо дієздатний орган, який дійсно стане інструментом конструктивної і плідної взаємодії влади та суспільства, щоб разом втілювати наші амбітні плани по відновленню Луганщини», - зазначив він.

Учасники заходу заслухали звіти голови громадської ради про роботу за 2018-2019 роки та уповноваженого представника ініціативної групи про підготовку до установчих зборів, а також одностайно проголосували за можливість збільшення граничної чисельності членів ради у разі набрання кандидатами однакової кількості голосів.

Всього у виборах взяли участь 62 кандидати з 71 зареєстрованого.

За підсумками рейтингового голосування до нового складу головного дорадчого органу області увійшли 36 осіб. Зі списком можна ознайомитися за посиланням.

Протягом місяця нова громадська рада має обрати голову, сформувати комісії та робочі групи.