Прес-центр24 грудня 2019, 12:12

Обсяг реалізації виробленої в області харчової продукції склав понад 770 мільйонів гривень, – брифінг

Про розвиток харчової та переробної промисловості області на брифінгу для ЗМІ сьогодні, 24 грудня, розповів заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Партала. 

Він, зокрема, зауважив, що найбільшими з позиції об’ємів продовольчого споживання в області є сектори виробництва молока, овочів, м’яса птиці, свинини – понад 60 %.

У структурі виробництва аграрної продукції області на сегмент товарного виробництва (сільськогосподарські підприємства, фермери та ін.) припадає близько 60 %, господарства населення – 40 % відповідно.

Спікер повідомив, що за січень-жовтень 2019 року обсяг реалізації виробленої харчової продукції склав 777,6 млн гривень. Це 126,4 % до відповідного періоду минулого року.

Так, вироблено 87,8 тис. тонн соняшникової олії нерафінованої та її фракцій, що становить 114,1 % до відповідного періоду 2018 року. Високий урожай соняшнику цього року (на 13 % вище минулого) забезпечить стабільну роботу підприємств галузі у наступному. Крім того, борошна вироблено 28,5 тис. тонн (119,5 %), пивовари виробили 740,7 тис. дал (110,4 %) тощо.

Стосовно інвестиційної діяльності Микола Партала зазначив, що восени 2019 року ПСП «Агрофірма «Привілля» запустило в роботу перший в області міні-завод із переробки молока замкнутого циклу – від виробництва молока на власній фермі до виготовлення молочної продукції. Це дозволило створити 15 нових робочих місць.

На завершальному етапі перебуває введення в експлуатацію цеху зі згущення та сушки підсирної сироватки ТОВ «Марківський сироробний завод», що у свою чергу забезпечить безвідходне виробництво та підвищить конкурентоспроможність підприємства. Буде створено додатково 10 робочих місць.

Завершуються роботи ТОВ «Голден Агро» (м. Рубіжне) з будівництва комплексу відвантаження зерна на залізничний транспорт з продуктивністю 100 тонн/годину. Новий комплекс дасть змогу створити до 100 робочих місць.

ФГ «Альтаїр», ФГ «Вєлєос», ПП «СВФ «Агро-Лугань» побудували та реконструювали чотири об’єктів зі зберігання та переробки сільгосппродукції. Загальна сума інвестицій – майже 6,8 млн гривень.