Прес-центр24 cічня 2022, 11:01

Очільник області вручив державну нагороду Почесному члену НОК України Миколі Кравченку

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай вручив Орден «За заслуги» ІІІ ступеню колишньому голові Луганського обласного відділення НОК України, ветерану фізичної культури та спорту Миколі Кравченку.

 Сергій Гайдай зауважив, що сьогодні має честь вручити найвищу нагороду людині, заслуги якої перед Україною у розвитку спорту визнано на державному рівні: «Вважаю, що держава повинна завжди заохочувати та підтримувати таких людей, які зробили великий внесок у розвиток та майбутнє нашого українського спортивного суспільства. Радий, що виконую цю почесну місію. Бажаю вам міцного здоров’я, мирного неба, благополуччя та наснаги», – зазначив він.

У свою чергу Микола Кравченко подякував голові облдержадміністрації за привітання та відзначив стрімке відновлення та розвиток спортивної інфраструктури на Луганщині.

«Чого вартий лише спортивний комплекс «Олімп» у Кремінній, який став фізкультурним центром області», – підкреслив він.

Довідково: Микола Кравченко розпочав свою трудову діяльність у 1971 році на кафедрі фізичного виховання у Ворошиловградському авіаційному училищі штурманів імені пролетаріату Донбасу.

З 1976 по 1979 рік працював на посаді заступника генерального директора спорткомбінату «Динамо». З 1980 по 1995 рік – заступником голови комітету фізичної культури і спорту Луганської обласної ради. З 1995 року по 2018 рік – Головою Луганського обласного відділення Національного олімпійського комітету України.

 Протягом 12 років Луганське обласне відділення НОК України визначалося кращим у країні.

За ініціативи Миколи Кравченка всім олімпійським чемпіонам Луганщини було присвоєно звання «Почесний громадянин міста Луганська», з’явилися меморіальні дошки тим олімпійським чемпіонам уродженцям Луганщини: Валерію Кривову, Володимиру Смирнову і Валерію Брумелю.

Він і сьогодні бере активну участь у проведенні всіх спортивно-масових заходів серед дітей та молоді.