Прес-центр24 серпня 2022, 14:08

Очільники Луганщини та Львівщини долучились до створення картини «Незалежні»

31-річницю Незалежності України Луганщина і Львівщина святкують разом.

За традицією з цієї нагоди у парку на Валах, урочисто підняли головний символ нашої держави - синьо-жовтий стяг.

Почесне право винести Державний Прапор надали дітям, за вільне майбутнє яких сьогодні б’ється Україна.

А право підняти – першокурснику Львівського ліцею імені Героїв Крут, сину полковника Владислава Аллерова – Микиті Аллерову. Його батько, львів’янин, командир підрозділу спецпризначення Західного територіального управління Національної гвардії України, загинув 30 травня 2022 року у бою з російськими окупантами на Харківщині.

Також вихованцям Львівського ліцею імені Героїв Крут доручили почесну місію – покласти квіти до пам’ятників творців української історії та видатних борців за Національну ідею: Тараса Шевченка, Івана Франка, Маркіяна Шашкевича, Михайла Вербицького, Михайла Грушевського, Євгена Коновальця,  Степана Бандери, Романа Шухевича, борців за волю і незалежність України – Героїв ЗУНР та Героїв Небесної Сотні.

Очільник Луганщини Сергій Гайдай вшанував пам’ять Героя України, політика, дисидента, голови Львівської міської ради першого демократичного скликання В’ячеслава Чорновола. 

Керівники Львівської та Луганської областей разом узяли участь у патріотичній акції «Незалежні» з нагоди 31-ї річниці Незалежності України у парку «На Валах». Вони долучились до створення однойменного полотна, яке хаотично розфарбовували пензлями у синьо-жовті кольори.

Представники Луганської делегації також підтримали громадську ініціативу та написали слова вдячності й побажання скорішої Перемоги на прапорах військових бригад ЗСУ, які, зокрема, стримували  ворога на Луганщині.

Тим часом діти писали листи своїм Захисникам на фронт.