Прес-центр13 грудня 2016, 12:12

Одержувачі субсидії лідирують серед порушників Правил споживання електроенергії

У Луганській області значна кількість актів про порушення Правил споживання електроенергії складається на споживачів, які отримують субсидію. Про це свідчать статистичні дані Луганського енергетичного об’єднання за листопад 2016 року.

Наприклад, у Рубіжанському РЕМ в кожному третьому акті про порушення вищевказаних правил вказується саме на таких споживачів.

Порушників не зупиняє навіть той факт, що завдяки субсидії вони в цьому році мають значну переплату на своїх особових рахунках. Деякі громадяни намагаються приховати реальні свідчення свого споживання, а то і зовсім займаються розкраданням електроенергії.

У випадку з Рубіжним, цифри говорять самі за себе – в листопаді держава виділила рубіжанам, які отримують субсидії на електроенергію, допомогу  в понад 2 млн грн. При тому, що всіма побутовими споживачами міста Рубіжне в листопаді спожито електроенергії на суму трохи більше 3 млн грн.

Це підтвердження безпрецедентно величезних сум, виділених державою в цьому році на субсидії населенню.

Луганське енергетичне об’єднання просить споживачів не порушувати Правила споживання електроенергії, бо це загрожує додатковими ризиками у вигляді значних сум штрафів. Особливо невиправданому ризику піддають себе порушники, які отримують субсидії.