Прес-центр5 лютого 2021, 14:02

Один спортсмен на п’єдесталі Олімпійських ігор може зробити набагато більший внесок у мир на нашій землі, аніж купа політиків, – Сергій Гайдай

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у відкритті фінальної гри обласного освітнього пізнавального заходу серед школярів «Брейн-ринг – Луганщина олімпійська». Цей захід присвячено 25-річчю Луганського обласного відділення Національного олімпійського комітету України.

Перед стартом змагань присутнім був представлений відеоролик про наших земляків, які були удостоєні олімпійськими медалями. По завершенню перегляду слово взяв Сергій Гайдай: «Тільки що ми побачили славетні сторінки історії Луганщини, величні постаті наших спортсменів. Відео тривало не 10 секунд і не хвилину, адже нам є ким і є чим пишатися – нашими олімпійцями та їх перемогами! Дуже хочу, щоб ви та інші дітлахи області, додавали хронометражу відео про перемоги луганчан. Переконаний, що один спортсмен на п’єдесталі Олімпійських ігор може зробити набагато більший внесок у мир на нашій землі, аніж купа політиків».
Президент Національного Олімпійського комітету Сергій Бубка, який у форматі відеоконференцзв’язку доєднався до заходу та привітав учасників змагання, наголосивши на необхідності комплексного розвитку особистості – фізичному та розумовому.

Очільник області вручив командам-учасницям фінальної гри інтелектуального змагання обласні відзнаки. Так, почесними грамотами ОДА були нагороджені колективи Сватівського ліцею № 2, Троїцького ліцею, Щастинської ЗОШ І-ІІІ № 2 та Чмирівського ліцею.

З листопада по грудень 2020 року у онлайн режимі проходили відбіркові ігри заходу серед школярів «Брейн-ринг – Луганщина олімпійська», участь у яких взяло 38 команд з загальною кількістю учасників 225 школярів.