Прес-центр26 травня 2020, 17:05

Одним із важливих напрямів соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є забезпечення їх житлом, – брифінг

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська під час пресбрифінгу сказала, що на початок року за даними служб у справах дітей в області на квартирному обліку перебуває 132 дитини цієї категорії, а також 312 осіб з їх числа.

За останні три роки місцевими органами влади житло було надано лише в Лисичанську, Білокуракинському, Біловодському, Попаснянському та Сватівському районах. В інших містах та районах вирішенню цього питання не приділяється відповідної уваги.

Катерина Безгинська зазначила, що вже три роки поспіль для забезпечення житлом дітей та осіб, які потребують житла, місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування надається державна фінансова допомога у вигляді субвенції з держбюджету.

У 2019 році Луганській області було виділено субвенцію в сумі
понад 18 млн гривень.

Всі кошти було розподілено в повному обсязі по територіям на виплату грошової компенсації на придбання житла для 51 особи.

На сьогодні вже 30 людей придбали житлові приміщення за рахунок наданої грошової компенсації.

Багато дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа перебувають на квартирному обліку у: Лисичанську – 77, Сєвєродонецьку – 24; Попаснянському районі – 40, Станично-Луганському – 58, Старобільському – 63, Кремінському – 28, Сватівському та Новопсковському районах – по 29.

Нагадаємо, що у 2019 році завершено будівництво двох дитячих будинків сімейного типу в Новопсковському та Біловодському районах.