Прес-центр6 вересня 2018, 17:09

Одноразова матеріальна допомога надана 35 жителям області

Відбулося засідання комісії з призначення матеріальної допомоги за рахунок коштів обласного бюджету.

Під час заходу, який провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, розглянуті справи осіб із різних міст і районів Луганщини.

Вони опинилися у складних життєвих обставинах, зокрема, через тяжку хворобу, тимчасове переселення, втрату житла та інше.

Виходячи з можливостей обласного бюджету, призначено матеріальну допомогу на суму 293 тис. гривень.

Так, 12 осіб, у яких зруйновано житло, отримали допомогу на суму 36 тис. гривень. Вісім учасників АТО – на суму 19 тис. гривень. Чотири учасники ліквідації аварії на ЧАЕС – на суму 12 тис. гривень. 11 тимчасово переміщених осіб – на суму 29,7 тис. гривень.

Відзначимо, що одноразова грошова допомога є одним із видів адресної соціальної допомоги, що надається громадянам, які постійно проживають на території Луганської області та опинилися в скрутному матеріальному становищі через хворобу, стихійне лихо, нещасний випадок, втрату близьких родичів тощо.

Грошова допомога надається не більше одного разу на рік з урахуванням доходів, матеріального становища заявників та їх сімей, причин скрутного матеріального становища та потреби в допомозі, а також виходячи з можливостей обласного бюджету.