Прес-центр15 квітня 2020, 08:04

Оголошення про конкурс грантів на започаткування, відновлення та розширення мікро-, малих та середніх підприємств Луганської, Донецької, та Запорізької областей

Програма ООН із відновлення та розбудови миру за підтримки Європейського Союзу оголошує конкурс малих бізнес-грантів на започаткування, відновлення чи розширення мікро-, малих та середніх підприємств на підконтрольних Уряду України територіях Луганської та Донецької областей, та в деяких районах та містах Запорізької області уздовж узбережжя Азовського моря.

Для системного та сталого розвитку пріоритетних секторів економіки цільових регіонів, грантова підтримка надаватиметься для реалізації бізнес-проєктів.

ЛОТ 1. У підконтрольних Уряду України територіях Донецької та Луганської областей для діяльності в таких секторах:

1) виготовлення кераміки і гончарних виробів, посуду, сувенірної продукції тощо;

2) виробництво текстильної продукції та одягу, виготовлення та ремонт швейних виробів;

3) підтримка індустрії гостинності (індустрія краси та здоров’я підтримуватись не буде);

4) виробництво харчових продуктів;

5) виробництво зернових та олійних культур;

6) виробництво яловичини та коров'ячого молока;

7) виробництво м'яса домашньої птиці та яєць.

ЛОТ 2. В  районах Запорізької області (Бердянський, Приморський, Приазовський, Оріхівський, Гуляйпільський, Якимівський, Більмацький, Мелітопольський та Токмацький) та в Мангушському, Волноваському і Нікольському районах і місті Маріуполь Донецької області для діяльності в таких секторах:

1) виробництво устаткування та інжинірингові послуги;

2) виробництво текстильної продукції та одягу;

3) підтримка індустрії гостинності (індустрія краси та здоров’я підтримуватись не буде);

4) виробництво харчових продуктів;

5) виробництво зернових та олійних культур;

6) виробництво яловичини та коров'ячого молока;

7) вирощування овочів та фруктів.

Максимальна сума одного гранту: до 6,500 євро в гривневому еквіваленті.

У конкурсі на отримання гранту можуть брати участь: фізичні особи, які є повнолітніми, дієздатними та правоздатними громадянами України та постійно проживають на відповідних цільових територіях; товариства з обмеженою відповідальністю; фермерські господарства та приватні підприємства.

Не можуть претендувати на отримання гранту: одночасно особи, які перебувають між собою у родинних зв’язках. У такому разі грант може бути надано лише одному члену родини. Особи, які отримували фінансування на започаткування, відновлення чи розвиток бізнесу від Програми ООН із відновлення та розбудови миру чи інших проєктів міжнародної технічної допомоги впродовж останніх 12 місяців.

Детальна інформація про конкурс та його вимоги, рекомендації з підготовки бізнес-планів та інструкція з подачі онлайн заявки розміщені в Посібнику з підготовки та подання заявок на участь у конкурсі на сайті ТЦК  www.ccc-tck.org.ua, на окремому сайті грантової програми http://my-ccc.org/ та на сторінці програми в соціальній мережі Facebook www.facebook.com/ccc.creative.centre.

Для отримання додаткової інформації щодо умов конкурсу та процедури подачі заявок запрошуємо звертатися до Творчого центру ТЦК електронною поштою info@ccc.kiev.ua, або за телефоном 0 (800) 406 411.

Для участі в конкурсі бажаючі повинні заповнити заявку і з необхідними додатками подати її виключно через онлайн систему прийому заявок за посиланням www.grant.ccc-tck.org.ua.

Кінцевий термін подання заявок: до 23:59 (за київським часом) 3 травня 2020 року. Неповні заявки, та заявки, що надійшли пізніше встановленого терміну, будуть автоматично відхилені.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.