Прес-центр30 червня 2017, 15:06

Оголошено черговий конкурс бізнес-грантів для переселенців та місцевого населення Луганської та Донецької областей

Грантова підтримка надається ПРООН на започаткування, відновлення або розширення підприємницької діяльності. Мета цієї ініціативи – поліпшити життя переселенців та місцевого населення Донбасу через підтримку підприємницької діяльності та малого бізнесу в регіоні.

Подані на конкурс бізнес-плани мають демонструвати високий потенціал, довгострокові перспективи отримання прибутку та мати реалістичні ринкові показники. Вони також мають передбачати створення умов для самозайнятості та/або створення додаткових робочих місць, включаючи й для членів сімей.

Максимальний розмір гранту на реалізацію одного бізнес-проекту становить до 250000 грн для підприємців, які у рамках запропонованого бізнес-плану планують створити протягом реалізації плану не менше чотирьох робочих місць, до 200000 грн – не менше трьох робочих місць, до 150000 грн – не менше двох робочих місць, до 75000 грн за одне робоче місце (під одним робочим місцем розуміється у цьому випадку власне сам підприємець). 

Підприємці, які отримають грант, мають зробити власний внесок у реалізацію проекту (в грошовій чи іншій формі, наприклад, безоплатною працею, наданням обладнання, приміщення тощо) у розмірі не менше 25% вартості бізнес-проекту.

У конкурсі на отримання гранту можуть брати участь виключно фізичні особи, які мають офіційний статус внутрішньо переміщених осіб і проживають у підконтрольних уряду України районах Луганської та Донецької областей, а також місцеві мешканці цих регіонів, які мають підтвердити місце реєстрації свого проживання.

Не можуть претендувати на грант особи, в основі бізнес-планів яких є оптова та роздрібна торгівля, в тому числі через інтернет. Окрім цього, не можуть претендувати на грант особи, чиї бізнес-плани передбачають придбання обладнання з подальшою його передачею протягом реалізації бізнес-плану в оренду, прокат чи користування іншим особам.

Заявка здійснюється виключно через онлайн-систему адміністратора конкурсу Благодійного фонду «Творчий центр ТЦК» www.grant.ccc-tck.org.ua.

Кінцевий термін подання заявок: до 23:59 (за київським часом) 3 серпня 2017 року. Заявки, які надійшли пізніше встановленого терміну, будуть відхилятися автоматично. Анкета заповнюється та подається українською або російською мовами.

Заінтересовані особи можуть звертатися за додатковою інформацією щодо конкурсу до «Творчого центру ТЦК» через електронну пошту info@ccc.kiev.ua, або за телефоном: (800) 406-411.