Прес-центр7 вересня 2018, 15:09

Оголошено конкурс на безкоштовний тренінговій курс з розвитку бізнес-навичок

Захід відбудеться у рамках проекту «Економічні можливості постраждалим від конфлікту», що впроваджується Українським жіночим фондом за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Метою навчання є сприяння розвитку самозайнятості населення та малого бізнесу.

Випускники тренінгової програми зможуть узяти участь у конкурсі міні-грантів до 38 тис. гривень на заснування/перенесення свого малого бізнесу,  отримати консультативну юридичну та методичну підтримку протягом 3 місяців.

Під час тренінгу учасникам тренінгу будуть надані безкоштовні юридичні консультації щодо заснування, звітування, ведення бізнесу у Центрі підтримки мікробізнесу та самозайнятості.

Тренінговий курс складатиметься з 10 модулів (повних днів) і триватиме близько 1,5 місяців.

Орієнтовний час початку тренінгового курсу – вересень 2018 року.

Курс включатиме: вибір напрямів бізнесу, з яких легко почати справу; тестування бізнес-ідей; методи залучення клієнтів; найбільш сучасні методи просування товарів та послуг через Інтернет; техніки продажу; правове забезпечення бізнесу; ведення фінансів та звітність; довгострокове планування в бізнесі; підготовка бізнес-плану.

Програма розрахована на внутрішньо переміщених осіб (ВПО), демобілізованих військовослужбовців та членів їх сімей, а також на інших осіб, умови життя яких суттєво змінились унаслідок конфлікту, які проживають та працюють на території Луганської області, віком від 18 років.

Участь можуть брати як зареєстровані, так і не зареєстровані підприємці, а також підприємці, які бажають перенести бізнес з Донецької, Луганської областей або Криму.

Усі учасники тренінгового курсу будуть забезпечені проживанням, харчуванням та відшкодуванням вартості проїзду з районів області.

Партнером проекту у Луганській області виступила громадська організація «Сєвєродонецька молодіжна рада».