Прес-центр9 листопада 2020, 16:11

Оголошено конкурс заявок для некомерційних організацій громадянського суспільства щодо пом’якшення наслідків пандемії COVID-19

Організація «Людина в біді» розпочала реалізацію регіональної «Програми солідарності COVID-19» на 2020-2022 роки за фінансової підтримки Європейського Союзу, в рамках якої оголошено конкурс заявок для некомерційних організацій громадянського суспільства.

Метою «Програми солідарності COVID-19» організації «Людина в біді» є пом’якшення наслідків пандемії COVID-19 і сприяння довгостроковій соціально-економічній стійкості вразливих груп населення в Донецькій та Луганській областях України.

У 2020-2022 роках організація «Людина в біді» буде співпрацювати з організаціями громадянського суспільства з метою реалізації пріоритетів конкурсу шляхом надання грантової підтримки.

Пріоритети Конкурсу:

- посилення спроможності на місцевому рівні щодо надання публічних послуг вразливим групам в умовах пандемії,
- застосування гуманітарних принципів гуманізму, об’єктивності, захисту, участі та відповідальності з метою подолання наслідків пандемії COVID-19.

Тематичні сфери Конкурсу:

- Засоби існування та економічне відновлення
- Доступ до медичних і соціальних послуг
- Доступ до освіти
- Соціальний захист.

Хто може подати заявку:

Конкурс заявок відкритий для некомерційних організацій громадянського суспільства, офіційно зареєстрованих в Україні. Організації мають бути юридичними особами будь-яких форм власності, зареєстрованими в будь-якому регіоні України протягом як мінімум двох років, та повинні мати підтверджений досвід здійснення діяльності в Луганській і Донецькій областях України протягом як мінімум одного року та не можуть представляти політичні партії та релігійні організації.

Цільові групи

Конкурс заявок спрямований на надання допомоги найбільш вразливим та незахищеним верствам населення, які зазнали непомірного впливу пандемії COVID-19 і пов’язаних з нею обмежень, і тим, для яких пандемія збільшує рівень ризиків

Потенційні цільові групи можуть включати, але не обмежуватись такими групами: особи похилого віку, особи з обмеженими можливостями, домашні господарства, очолювані жінками, домашні господарства, очолювані дітьми, молодь в зоні ризику, одинокі жінки в селах, внутрішньо переміщені особи та інші незахищені групи.

Цільові регіони

Луганська область (підконтрольні Уряду України території), включаючи сільські населені пункти та невеликі міста на лінії зіткнення в Луганській області.

Доступне фінансування
Максимальна сума гранту, яка може бути присуджена в рамках цього Конкурсу, становить 30 000 євро на один проєкт. Мінімальна сума гранту становить 20 000 євро на один проєкт. Максимальна кількість проєктів, яким може бути присуджене фінансування, – 4 проєкти.

Період реалізації проєкту 

12 місяців (січень 2021 р. – грудень 2021 р.)

Аплікаційні документи на конкурс мають бути подані до 30 листопада 18:00 за київським часом відповідно до процедури, описаної в конкурсній документації.