Прес-центр29 грудня 2016, 15:12

Охорона здоров’я Луганщини на шляху відновлення

2016 рік став проривом у відновленні сфери охорони здоров’я області вже на нових засадах.

Так, днями офіційно відкрито катетерну лабораторію для надання ендоваскулярної кардіохірургічної допомоги хворим з ішемічною хворобою серця і гострим інфарктом міокарда на базі кардіологічного відділення Сєвєродонецької міської багатопрофільної.

За рахунок коштів медичної субвенції та обласного бюджету відновлені та здані в експлуатацію ряд медичних та лікувальних закладів області.

На базі Луганського обласного наркологічного диспансеру (м. Лисичанськ) відкрито стаціонарне відділення на 30 ліжок, освоєно 2,03 млн грн.

У Сєвєродонецьку відкрито відділення лікувальної фізкультури та спортивної медицини Луганської обласної клінічної лікарні, освоєно 637,8 тис. грн.

Закінчена реконструкція ванного відділення Старобільської обласної фізіотерапевтичної лікарні, освоєно 15,57 млн грн.

Відкрито відділення реанімації новонароджених Луганської обласної дитячої клінічної лікарні, розташованої у Лисичанську, освоєно 4,3 млн грн.

Відкрито токсикологічне відділення Луганського обласного бюро судово-медичної експертизи (м. Сєвєродонецьк), освоєно 1,6 млн грн.

Завершений ремонт та дооснащення обладнанням Сєвєродонецької обласної станції переливання крові, освоєно 588,3 тис. грн.

Завершений ремонт та дооснащення обладнанням Лисичанського обласного шкіро-венерологічного диспансеру, освоєно 312 тис. грн.

Відкрита діагностична лабораторія Луганського обласного центру профілактики і боротьби зі СНІД (м. Сєвєродонецьк), освоєно 1090,4 тис. грн.

Для Луганського обласного будинку дитини №2 (м. Сєвєродонецьк) придбано обладнання на суму 216,4 тис. грн та автомобіль на суму 585,9 тис. грн.

Придбано діагностичне обладнання для Луганського обласного кардіологічного диспансеру на суму 192 тис. грн, 3 реанімобіля для обласних лікувальних закладів на загальну суму 7,31 млн грн, медичне обладнання для Старобільської поліклініки на суму 15,2 млн грн.

Також між закладами області розподілено гуманітарну допомогу у вигляді лікарських засобів та медичного обладнання на загальну суму 28,915 млн грн.

З 9 місяців року на укріплення матеріально-технічної бази міських і районних лікувальних закладів (проведення ремонтів, придбання медичного обладнання та санітарного автотранспорту) освоєно 30 млн грн.

Майже за рік 1625 хворих дітей забезпечено безкоштовними санаторно-курортними путівками, 89 тяжко хворих направлено на консультацію та лікування за межі області, 112 ветерана Другої Світової війни, афганців та учасників АТО направлено до республіканського Центру реабілітації (с. Циблі, Київська область).

Разом з тим, вирішується проблема укомплектованості медичних закладів фахівцями. У лікувальні заклади області заплановано працевлаштувати  105 випускників медичних вищів України.

На базі Лисичанського медичного училища відкрито курси удосконалення середніх медичних працівників.

У міські та районні лікарні області прийнято на роботу 97 лікарів-інтернів.

Підготовлено на курсах підвищення кваліфікації 216 лікарів міських та рійних лікарень області.

Для потреб міських та районних лікарень області направлено та підготовлено на курсах спеціалізації в Харківській медичній академії післядипломної освіти - 17 лікарів.

Надано перше робоче місце 65 лікарям (молодим спеціалістам) у лікувальних закладах області.