Прес-центр11 серпня 2021, 15:08

Окреслено напрями розвитку агропідприємництва України

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко взяла участь у селекторній нараді Міністерства аграрної політики та продовольства України під проводом першого заступника міністра Тараса Висоцького.

Він повідомив учасникам про продовження  виконання повноважень в аграрній сфері, ведення ефективної та конструктивної роботи. На нараді обговорювалися питання проведення інвентаризації земель державної власності, державної підтримки тваринництва і агровиробників, які вирощують нішеві культури (гречку, просо, жито, овес).

Також розглянуто питання щодо вчасного подання до Мінагрополітики актуальних звітів суб’єктів племінної справи та документів регіональними експертними комісіями щодо присвоєння їм відповідного статусу. Крім того, окреслено рамки державної підтримки суб’єктів господарювання за приріст і утримання корів, усіх напрямів продуктивності та узагальнення даних з областей щодо отримання спеціальної бюджетної дотації за утримання овець та кіз у 2021 році.

Крім того, обговорювалося питання щодо державної підтримки агровиробників, які вирощують нішеві культури. Субсидія надаватиметься сільськогосподарським товаровиробникам – юридичним особам, незалежно від організаційно-правової форми та форми власності. Також це можуть бути ФОПи, які не мають порушених справ про банкрутство; не перебувають у стадії ліквідації; не мають простроченої заборгованості за податками більш як шість місяців.