Прес-центр1 жовтня 2022, 08:10

Окупаційна влада звітує про виплату компенсації за зруйноване житло 60 сім’ям, водночас з міст позникали підрядники, які взяли передплату за відбудову – багатоповерхівки затоплюються дощами

Показова роздача коштів, мабуть, вже завершена. Більше 11 тисяч будинків зруйнувала росія на Луганщині. Більше 3 тисяч – багатоповерхівок.

Проте компенсацію видали лише 60 родинам – стільки мешкає у одній «хрущовці». Вони, напевно, раді. Інші десятки тисяч луганський сімей, що залишилися, – зраджені окупаційною владою.

Втім, у кого були кошти і чиї житло було пошкоджено частково, звернулися до підрядників задля відновлення. А далі, як відомо, «зранку гроші, ввечері…»

Зокрема, у Сєвєродонецьку разом із дощами зникла фірма з Ічкерії, яка мала робити ремонти дахів та вікон в будинках. Деякі дахи горе-робітники встигли підготувати до відновлення, тобто зняли залишки покрівлі.

Тепер низка багатоповерхівок із останнього до першого поверху затоплена дощами, сезон яких вже місяць як розпочався.

Тим часом під часткову мобілізацію на рф достроково підпали курсанти військових училищ, яким вирішили організувати випуск не наступної весни, а у вересні. Останній рік підготовки – екстерном, як то кажуть.

Так, у тюмені випускників планується направити на первинні офіцерські посади у військові частини, що комплектуються мобілізаційним резервом. Курсантів  рязанського десантного училища направляють для проведення підготовки полків мобілізаційного резерву, що здійснюється на базі полігонів неподалік рязані, пскова, тули та інших міст.

А через місяць – на фронт. Та чи надовго? Лише 30 вересня авіація Сил оборони України завдала одинадцять ударів. Підтверджено ураження опорного пункту противника, шести районів зосередження озброєння та військової техніки, а також чотирьох зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили три БпЛА та вертоліт Ка-52.

Ракетні війська і артилерія за минулу добу уразили одинадцять пунктів управління різного рівня і вісім районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки. Також, в зону ураження потрапили ще чотирнадцять військових об’єктів ворога - склади з боєприпасами, зенітні ракетні комплекси, переправи, станції радіоелектронної боротьбі та розвідки.

Відбито атаки противника неподалік Нью-Йорка, Зайцевого та Соледара.

Із різних видів озброєння росіяни обстріляли наступні населені пункти:

- на Краматорському напрямку: Григорівка, Білогорівка, Івано-Дар’ївка, Закітне, Роздолівка, Спірне, Верхньокам’янське, Блакитні Озера;
- на Бахмутському напрямку: Бахмут, Зайцеве, Миколаївка Друга, Парасковіївка, Соледар, Спірне, Бахмутське, Нью-Йорк.

Окупанти жаліються на обстріли своїх позицій в районах  населених пунктів Золоте-5, Сватове, Кремінна, Врубівка, Рубіжне, Лантратівка, Привілля, Лисичанськ, Кремінна, Сєвєродонецьк.