Прес-центр4 грудня 2019, 13:12

Олексій Гончарук: Уряд вперше повністю покриє потреби у технічних засобах реабілітації для людей з інвалідністю

Уперше за багато років Уряд повністю забезпечить технічними засобами реабілітації людей з інвалідністю. Про це сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, який відзначається 3 грудня.

«Наша мета до кінця цього року – повністю покрити потреби людей з інвалідністю у тому, чого вони найбільше потребують без будь-якої пріоритизації та вибірковості. На ці цілі виділяємо додаткове фінансування. Ці гроші підуть на забезпечення візочками, протезами, ортезами – всім, що зробить життя людей з інвалідністю комфортнішим», – зазначив Олексій Гончарук.

Уряд вже виділив додаткових 82 млн грн на придбання технічних засобів реабілітації для людей з інвалідністю. Згодом на це додатково виділили ще майже 787 млн. На ці гроші виготовлять додатково близько 250 тис. виробів для людей та дітей з інвалідністю.

Регіональні управління соціального захисту населення вже отримали гроші на ці потреби.

Глава Уряду також додав, що вже з наступного тижня будь-яка людина зможе отримати безоплатну консультацію чи залишити звернення – за телефоном гарячої лінії 1539.

Гаряча лінія 1539 сприятиме дотриманню прав людей з інвалідністю і реалізується за підтримки Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Наразі Уряд працює над тим, щоб люди з інвалідністю могли отримувати соціальні послуги телефоном. Зокрема, йдеться про надання таких послуг Пенсійним фондом.

Довідково 

2 грудня Міністерство соціальної політики України спільно з Радою Європи вперше організувало Форум до Міжнародного дня людей з інвалідністю «Відкритий простір», який об’єднав понад 200 учасників. На Форумі презентували плани Уряду щодо розширення соціальних послуг для людей з інвалідністю в громадах, ініціативи щодо створення рівних ринкових умов праці за підтримки бізнес асоціацій, удосконалення державних будівельних норм для планування просторового розвитку сіл та міст з урахуванням потреб людей з інвалідністю, реабілітації та інклюзивної освіти тощо.

За матеріалами Урядового порталу