Прес-центр9 грудня 2021, 14:12

Олексій Смирнов долучився до обговорення щодо соціального забезпечення та захисту ветеранів війни

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов у режимі відеоконференції взяв участь у засіданні «круглого столу» Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів за темою: «Розвиток та впровадження інновацій у соціальне забезпечення та захист ветеранів війни та прирівняних до них осіб».

Під час заходу наголошено, що зараз ветеран – це молода людина, яка в майбутньому будуватиме Україну, тож у суспільстві необхідно виховувати гідне відношення до них. Президент надає всебічну підтримку ветеранському руху. За його ініціативи вирішується багато проблемних питань.

Учасники «круглого столу» обговорили вдосконалення законодавства, фінансове забезпечення ветеранів та членів їх сімей, оздоровлення, створення реєстру ветеранів війни, підтримку ветеранського бізнесу та багато іншого.

Зазначимо, в Луганській області проживає більше 19 тисяч ветеранів війни, з них 10 419 учасників АТО/ООС (у тому числі 1810 жінок). Обласною державною адміністрацією забезпечено санаторно-курортне лікування ветеранів. Для заходів із соціальної та професійної адаптації учасників АТО у 2021 році виділено 1,063 млн грн, із психологічної реабілітації –  майже 2,360 млн грн.

За результатами засідання Луганською обласною державною адміністрацією  запропоновано прискорити розгляд та прийняття законопроєкту від 17.11.2020 № 4389 «Про захисників та захисниць України та членів їх сімей», який дозволить закріпити права та соціальні гарантії осіб, що захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.