Прес-центр19 травня 2021, 17:05

Олексій Смирнов: Попередження пожеж в природних екосистемах – особиста відповідальність керівників територій

Оперативний штаб з підготовки та сталого проходження пожежонебезпечного періоду 2021 року розглянув виконання Плану дій щодо попередження та ліквідації пожеж у природних екосистемах Луганської області на поточний рік.

Засідання провів перший заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Смирнов.

Особливу увагу члени штабу приділили створенню та утриманню у належному стані мінералізованих смуг, прибиранню у літній період сухої рослинності, сміття та вітролому вздовж населених пунктів, а також питанням оперативного оповіщення населення про надзвичайні ситуації. З цією метою, зокрема, у населених пунктах встановлюються пристрої для подавання звукових сигналів та гучномовці.

Заслухавши доповіді керівників територій щодо готовності до проходження пожежонебезпечного періоду, Олексій Смирнов доручив їм узяти під особистий контроль виконання Плану дій щодо попередження та ліквідації пожеж у природних екосистемах.

Головному управлінню Національної поліції в Луганській області, Головному управлінню ДСНС України у Луганській області, Луганському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, Державній екологічній інспекції в Луганській області доручено продовжити спільну роботу з виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які порушують правила пожежної безпеки в лісах, здійснюють самовільне випалювання рослинності або її залишків.