Прес-центр21 вересня 2016, 14:09

Ольга Лішик: облдержадміністрація розраховує на підтримку Агентства США з міжнародного розвитку у створенні електронної бази Державного архіву у Луганській області

21 вересня заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик зустрілася з представниками Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Українська ініціатива з підвищення впевненості»

Розпочавши зустріч, заступник голови облдержадміністрації поділилася планами реалізації регіональних проектів. Зокрема, йдеться про створення електронної платформи для розміщення міжнародних, державних та обласних грантових програм, налагодження комунікації з громадськими організаціями, створення громадського бюджету задля втілення ініціатив жителів регіону у рамках децентралізації, розвиток науки та освіти області, підтримку молодих науковців та пришвидшення процесу переходу на енергоефективні технології від великих промислових підприємств до квартир пересічних луганчан.

«Керівництво облдержадміністрації вважає громадські організації своїми партнерами щодо реалізації проектів відродження та розвитку Луганщини. Завдяки їх підтримці ми маємо додаткові можливості підвищення добробуту наших громадян, оперативно реагувати на виклики та допомагати один одному», ‑ зазначила Ольга Лішик.

В рамках зустрічі було обговорено проблемні питання переходу Державного архіву у Луганській області на електронне забезпечення з подальшим оцифруванням матеріалів, у здійсненні якого облдержадміністрація розраховує на підтримку Агентства США з міжнародного розвитку.

Варто зазначити, що працівникам архіву вдалося евакуювати з непідконтрольної українській владі території Луганської області важливі документи, що стосуються адміністративно-територіального устрою регіону.

«Співробітництво з міжнародними організаціями прискорює втілення соціально-економічних реформ, робить їх відчутними для громадянського суспільства. І я глибоко переконана, що так булі і надалі», ‑ запевнила заступник голови облдержадміністрації.