Прес-центр21 жовтня 2016, 09:10

Ольга Лішик: «За ініціативи Юрія Гарбуза 50 вчителів області відправилися з обміну досвідом до Львівської та Тернопільської областей»

20 жовтня, ввечері, велика група вчителів із Луганщини з місією культурного та педагогічного обміну майже на 30 днів відправилася у відрядження до Львівської та Тернопільської областей.

Ця акція відбувається в рамках реалізації Угоди про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво за Всеукраїнським проектом «Змінимо країну разом».

Нагадаємо, що цю ідею запропонував голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз під час перебування у Львівській області в рамках зазначеного проекту.

Також ініціативу з обміном вчителями охоче підтримала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час роботи щорічної обласної серпневої конференції педагогічних працівників області.

Проводити наших педагогів прийшли їх колеги, заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, співробітники Департаменту освіти та науки облдержадміністрації.

«Поїздка такого формату дозволить 50 представникам педагогічних колективів навчальних закладів Луганщини набути цінний досвід та налагодити дружні стосунки з львівськими колегами. Переважна більшість вчителів – це переможці Всеукраїнських, обласних, районних конкурсів та проектів. Серед яких: «Учитель року», «Разом», Microsoft «Вчитель-новатор». Ми пишаємося нашими висококваліфікованими педагогами, які підготували своїх вихованців до блискучих виступів у обласних та загальноукраїнськиї учнівських конкурсів та змагань», – наголосила Ольга Лішик.

До складу делегації увійшли вчителі початкових класів, української мови та літератури, англійської мови, історії з усіх районів і міст Луганщини, з яких 25 перебуватимуть у Львівській області, та 25 – на Тернопільщині.

Під час шкільних канікул для луганських вчителів буде організована культурна програма з відвідування місцевих музеїв, історичних па’ятних місць. Вони познайомляться зі специфікою роботи депаратментів, управлінь та відділів освіти та науки,  братимуть участь у засідань сесій міских та районних рад, де розгдядатимуться питання розвитку сучасної освіти.

Після закінчення шкільних канікул наши педагоги долучаться до навчального процесу й будуть вести уроки в закладах освіти цих двох західних регіонів України. Наприкінці перебування заплановано участь луганських педагогів в широкій нараді, присвяченій підсумкам проведення цього етапу пілотного проекту в Україні.

А 24 жовтня Луганщина зустрічатиме делегацію вчителів зі Львівщини та Тернопільщини, які поділяться з нашими освітянами та школярами своїм досвідом й майстерністю.