Прес-центр1 листопада 2015, 10:11

Оперативна інформація щодо пожежі на складі Міністерства Оборони України у м.Сватовому Луганської області станом на 8 годину 1 листопада 2015 року

Продовжуються роботи з ліквідації наслідків пожежі, що виникла 29.10.2015 на складах Міноборони України. 

Станом на 8 годину в м.Сватовому на 100% відновлено водопостачання. Електрозабезпечення у житловому секторі міста відновлено повністю. На теперішній час залишаються відключеними ще 3 об'єктови ТП, які належать юридичним організаціям. З 7 год. 30 хв. 1 листопада на відновленні роботи ТП працює 3 бригади у кількості 6 осіб та 2 одиниці техніки. Продовжуються роботи з відновлення газопостачання (відновлено газопостачання до 90% приватних абонентів м.Сватового).

Аварійно-рятувальним загоном спеціального призначення ГУ ДСНС України у Луганській області розгорнуто 3 польові кухні та 3 намети для організації обігріву та життєзабезпечення місцевого населення й особового складу.

Протягом доби на пунктах обігріву ДСНС було надано допомогу 620 особам. За минулу ніч у наметах обігрівались тільки працівники ЗСУ та МВС, вільні від несення служби, у загальній кількості 34 особи.

Піротехнічними групами ДСНС України (14 піротехнічними розрахунками загальною кількістю 75 осіб та 27 од. техніки) 1 листопада з 7 год. 30 хв. розпочато дообстеження сектору №№ 8, 10 та обстеження сектору № 7, у межах якого знаходиться епіцентр вибуху, на предмет виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів (з початку виконання робіт всього виявлено, вилучено та знешкоджено 418 од., у тому числі: РС – 125 од., ПГ 7 – 23 од., АС – 59 од., протипіхотна міна ОЗМ-72 – 2 од., мінометна міна – 4 од., гранати – 46 од., інші ВНП – 159). 

Крім цього, з початку виконання робіт оперативним штабом отримано 190 заявок щодо виявлення вибухонебезпечних предметів, з яких виконано 127, у тому числі у приватних домогосподарствах, до яких доступ піротехніків під час обстеження секторів було обмежено у зв'язку з відсутністю господарів.

З метою проведення авіаційної розвідки зони надзвичайної ситуації ДП «Мобільний рятувальний центр ДСНС України» залучався безпілотний літальний апарат. 

Рятувальники ДП «Мобільний рятувальний центр ДСНС України» протягом минулої доби проводили обстеження 1,2 та 13 секторів на рахунок руйнувань та проведення аварійно-рятувальних робіт.

Комунальними службами продовжується комісійне обстеження подвір'їв та орієнтовна оцінка нанесених збитків. 

За інформацією Сватівської райдержадміністрації на теперішній час встановлено, що 305 об’єктів житлового фонду потребують часткового ремонту, зокрема ремонту покрівель та заміни шиферу, понад 500 об’єктів потрібно засклити. Є потреба в 9000 листів шиферу, 3000 кв. м. скла, та близько 400 віконних блоків.

У м.Сватовому пошкоджено школу мистецтв, будівлю пенсійного фонду, будівлю міської ради, гімназію, три загальноосвітніх школи, центр розвитку дитини, школу-інтернат, три дитячих дошкільних заклади. 

Ліквідація осередків пожежі на території складу на темний період доби було призупинено. Початок робіт з гасіння осередків пожежі розпочався о 7 годині.

Протягом минулої доби ГУ ДСНС України у Луганській області було організовано доставку у м.Сватове гуманітарної допомоги від фонду Р.Ахметова у кількості 221 комплектів (крупи, борошно, цукор, олія, консерви), із них 50 комплектів продовольчих наборів передано у м.Троїцьк для евакуйованих жителів м.Сватового.

Внаслідок вибухів загинуло 2особи (1 військовий та 

1 цивільний) та постраждало 5 (4 військових та 1 цивільний). За минулу добу до лікувальних закладів звернулося ще 3 цивільні людини за допомогою. Зв'язок їх захворювань (травм) з надзвичайною ситуацією, яка відбулася, встановлюється.

За минулу ніч вибухів боєприпасів в осередку пожежі не зафіксовано. В 22 год.15 хв. 31 жовтня в наслідок тління сталося загоряння автопокришек у зруйнованому боксі на складах ЗСУ. На ліквідацію пожежі виїжджали 2 пожежні автоцистерни ДПРЧ-19 (м.Сватове) та ДПРЧ-6 (м.Старобільск). У 23.06 пожежа була ліквідована.

Всього до ліквідації НС залучено 940 осіб та 144 од. техніки, у тому числі:

від ДСНС залучено 302 особи та 77 одиниць техніки;

від Міноборони – 251 особа та 35 од. техніки;

від МВС – 331 особа та 19 од. техніки;

від СБУ – 21 особа та 3 од. техніки;

від МОЗ – 35 осіб та 10 од. техніки.

На місці події працює оперативна група ДСНС України.