Прес-центр6 квітня 2018, 11:04

Оперативна інформація щодо ситуації з підтопленням в області

Через потепління вода подекуди вийшла з берегів річок Айдар, Деркул, Євсуг, Красна та затопила низькопрофільні мости на автошляхах Луганської області.

Це ускладнило сполучення між деякими населеними пунктами. Наразі в області залишаються 14 підтоплених мостів та під’їздів до мостів.

Так, у Новопсковському районі у с. Павленкове по вул. Мира підтоплені чотири будинки – рівень води досягає 20 см. Крім того, у с. Лисогорівка, с. Закотне, с. Осинове, с. Танюшівка внаслідок затоплення мости для проїзду закриті.

У Старобільському районі рівень води в річці Айдар становить 5,39 м. На території району налічується шість низьководних мостів, які на поточний час є затопленими: у с. Хворостянівка, с. Титарівка, с. Новоселівка, с. Балакирівка, с. Проказине, с. Бутківка.

Затоплені мости для легкового та вантажного транспорту закриті – проїзд неможливий. Там встановлені покажчики рівня води для координації руху транспорту та знаки попередження. При випадку неможливості проїзду по затопленим мостам організовано об’їзний шлях через село Підгорівка. Житловий сектор у районі наразі не підтоплений.

У Новоайдарському районі міст у смт Новоайдар затопило на 20 см, у с. Петренкове міст затопило на 15 см, у с. Співаківка під’їзд перед мостом затопило на 10 см. Будинки не підтоплені.

У Сватівському районі затоплено міст у с. Мілуватка, рівень води перевищує міст на 45 см. Інформації щодо підтоплення від населення не надходило.

У Біловодському районі вода на мостах зійшла.

Поточна ситуація по підтопленням знаходиться під контролем обласної та місцевих органів влади, служб ДП «Луганський облавтодор», Національної поліції та  Головного управління ДСНС України в Луганській області.