Прес-центр14 грудня 2018, 16:12

Опорні навчальні заклади серед пріоритетів Перспективного плану розвитку Луганщини

На цю тему ми вирішили поспілкуватися з директором Гірської багатопрофільної гімназії Олена Кацинська.

За її словами, попри нелегкий час та військово-політичні виклики, існує істотний запит на отримання якісної освіти.

«Патріоти свого краю, як і патріоти своєї професії затребувані у будь-яких умовах, тим паче в умовах бойових дій. Кожного дня нашою роботою з дітьми ми вкорінюємо наше державницьке зерно та виховуємо нове покоління українців. Перспективний план, який зараз активно обговорюється, дозволить розбудувати та якісно поповнити матеріально-технічну базу освітніх закладів», – наголосила Олена Кацинська.

Під час бесіди вона зазначила, що доручення Глави держави місцевим органам щодо створення бази стратегічного планування інфраструктурних проектів та залучення до обговорень широкого загалу є запорукою подальшої демократизації суспільства: «Централізовані рішення благоустрою та вирішення нагальних потреб, які є на місцях – неконструктивна та застаріла тенденція. Впевнена, що нам вдасться довести свою спроможність вирішувати найбільш гострі проблеми регіону».

Зазначимо, що планується зробити реконструкцію (утеплення конструкції будівлі) Попаснянської багатопрофільної гімназії № 25 та капітальні ремонти опорних закладів Золотівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5, а також Гірської багатопрофільної гімназії.