Прес-центр2 листопада 2018, 15:11

Органи влади на місцях посилять заходи з впровадження реформи Нової української школи

Відповідне доручення надала заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик на селекторній нараді щодо стану реалізації освітньої держсубвенції.

«Забезпечення умов для реалізації реформи Нової української школи, а також заходів із підтримки осіб з особливими освітніми потребами є одним з головних обов’язків місцевих органів влади Луганщини», – наголосила вона.

Ольга Лішик також зазначила, що втілення цих заходів розпочалося у містах та районах області майже одночасно, але поточні результати в них різняться.

Тож, тим, хто ще не впорався з поставленим завданням, слід переймати досвід більш успішних за цим напрямом міст та районів.

Представники територій доповіли про поточний стан використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» на виконання постави Кабінету Міністрів України від 04.04.2018 року № 237.

Зокрема, стосовно придбання оснащення, дидактичних матеріалів для перших класів, сучасних меблів, відповідного комп’ютерного обладнання, закупівля та доставка яких відбувається на умовах співфінансування.

«До кінця поточного року усім необхідно встигнути скористатися наданою державою освітньою субвенцією. Місцеві органи влади повинні постійно тримати це питання на контролі», – підсумував директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Крім керівників міст і районів, об’єднаних територіальних громад, відділів освіти, завідувачів методичними кабінетами у селекторній нараді узяли участь начальники фінансових відділів.

Звертаючись до них, директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Тетяна Анікієва відзначила, що на місцях вже необхідно мати розроблені алгоритми фінансування шкіл, розташованих в ОТГ, де відбудуться перші вибори 23 грудня 2018 року.