Прес-центр22 вересня 2016, 14:09

Організація пасажирських перевезень на особистому контролі Юрія Гарбуза

5 жовтня відбудеться конкурс з перевезення пасажирів на приміських та міжміських (внутрішньообласних) маршрутах загального користування,  до якого увійшло 28 об’єктів з обслуговування 35 маршрутів, в тому числі, відкритих на певний термін дії, та обслуговування яких закінчується до кінця року – про це журналістам повідомив виконуючий обов’язки директора Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Сергій Шелест.
Він акцентував, що з метою підвищення якості перевезень, до переліку обов’язкових конкурсних вимог, таких як: технічний стан рухомого складу, наявність виробничої бази або можливість для підтримання належного технічного та санітарного стану рухомого складу, додано наявність інвестиційних зобов'язань щодо оновлення рухомого складу.
Також він зазначив, що у поточному році перевізниками області отримано 122 нових ліцензії на пасажирські перевезення, в тому числі 33 на автобусні та вантажні перевезення, 89 – на таксі та перевезення легковими автомобілями на замовлення.
За дорученням голови облдержадміністрації Юрія Гарбуза, департаментом повністю оптимізовано мережу приміських та міжміських (внутрішньообласних) маршрутів загального користування з урахуванням забезпечення доступу всіх верст населення Луганщини до об'єктів соціального, медичного та культурного призначення з внесенням до неї нових маршрутів.
Насамперед, у проблемних Станично-Луганському, Попанянському, Міловському та Новоайдарському районах відкрито 6 маршрутів: № 792 «Верхньобогданівка – Щастя – Сєвєродонецьк», № 793 «Райгородка – Сєвєродонецьк», № 794 «Кремінна – Сєвєродонецьк – Новотошківське», № 795 «Мілове – Діброва», № 796 «Колядівка – Старобільськ (ч/з Новоайдар)».
На вимогу облдержадміністрації перевізниками було внесено зміни у більш як 12 договорів про організацію пасажирських перевезень за 25 маршрутами.
Тепер до пункту пропуску КПВВ «Станиця Луганська» з будь-якого району області можна дістатися без пересадки.
Всього ж, на цей час на Луганщині діють 104 приміських та 58 міжміських автобусних маршрутів, автобусним сполученням охоплені більш ніж 80 % сільських населених пунктів області, які мають дороги з твердим покриттям. Регулярні перевезення здійснюють 29 юридичних та фізичних осіб-підприємців.