Прес-центр6 липня 2021, 15:07

Основну сесію ЗНО в області проведено на високому рівні, – пресбрифінг

Таку оцінку надано Донецьким регіональним центром оцінювання якості освіти. Про це повідомив директор Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації Юрій Стецюк на пресбрифінгу 6 липня.

Він нагадав, що основна сесія відбулася з 21 травня по 15 червня, для участі в ній зареєструвалися 5793 здобувачі освіти.

Стосовно підсумків Юрій Стецюк поінформував, що випускниця Кремінського ліцею № 1 Анастасія Лисак увійшла до п’ятірки найкращих учасників тестування з української мови і літератури та отримала максимальний бал – 200.

Високу якість знань за результатами складання тестів ЗНО (190 і більше) продемонстрували, зокрема, 620 учасників з української мови і літератури, 487 – з історії України, 325 – з математики, 287 – з англійської мови.

Загалом у Луганській області в цьому році отримали золоті медалі 180 випускників, срібні – 69.

Безпосередню участь у ЗНО взяли: хімія – 73,2 %; англійська мова – 84,4 %; німецька, іспанська, французька мови – 66,7 %; математика – 83,4 %; математика (завдання рівня стандарту) – 12,2 %; фізика – 73,8 %; українська мова – 47,4 %; українська мова і література – 87,7 %; історія України – 70,8 %; біологія – 67,8 %; географія – 70,5 %.

Середня явка склала 67 %. Це обумовлено, як зазначив Юрій Стецюк, відміною державної підсумкової атестації для випускників 11 класів. В цілому показник явки відповідає середньому показнику по Україні.

Також зауважено, що під час проведення основної сесії сімох учасників позбавлено права проходження тестування у зв’язку з порушенням ними процедури. У них під час технологічної перерви виявлено мобільні телефони, флеш-накопичувачі.

Одним із головних питань організації ЗНО, як наголосив спікер, є створення умов для безперешкодного прибуття до пунктів жителів тимчасово непідконтрольної території. Їм було надано право першочергового перетину КПВВ, також цим учасникам ЗНО та одній супроводжуючій особі надавалося право безоплатного проходження тесту на COVID-19.

Крім того, для випускників закладів загальної середньої освіти, які мешкають поза межами базових округів, організували підвезення до пунктів проведення ЗНО та у зворотному напрямі.