Прес-центр29 листопада 2021, 14:11

Остаточна перемога України можлива лише за умови зростання економічного добробуту громадян, – Ілгварас Клява

Про це Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні наголосив під час зустрічі з головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Сергієм Гайдаєм.

У вітальному слові очільник Луганщини звернув увагу членів делегації дружньої країни на досягнення та актуальні проблеми регіону: «Попри те, що військова ситуація на кордонах залишається напруженою, а ворог майже щоденно підіймає ставки, – ми продовжуємо працювати над створенням гідних умов для наших людей. Ми будуємо плани та поступово втілюємо їх у життя. Серед найамбітніших таких планів – відновлення усіх магістральних доріг області до 2023 року. Найвище керівництво країни не залишає нас наодинці з проблемами. Президент України особисто відвідував область 21 раз за час перебування мене на посаді очільника Луганщини», - наголосив Сергій Гайдай.

Він подякував представникам Латвії за допомогу області у найскрутніші часи, а також за підтримку територіальної цілісності нашої держави на міжнародному рівні, а також продемонстрував проморолик інвестиційного потенціалу регіону.

Ілгварас Клява відзначив, що розвиток дорожньої інфраструктури вкрай важливий для розвитку економіки регіону.

«Військовий та політико-дипломатичний шляхи відновлення територіальної цілісності – це необхідні протидії зовнішній агресії. Остаточна перемога України можлива лише за допомоги зростання економічного добробуту громадян», – сказав він.

За його словами, Латвійська Республіка продовжує програму з реабілітації поранених захисників України.

У свою чергу, Головний капелан Національних Збройних Сил Латвійської Республіки Елмарс Плявіньш повідомив, що громади у його країні виступили з ініціативою наступного року прийняти дітлахів з прифронтових населених пунктів на літніх канікулах.

Сергій Гайдай не тільки схвально сприйняв цю ініціативу, а і запропонував створити рамкові угоди між громадами Латвії та Луганської області, аби співробітництво відбувалося на всіх можливих рівнях. Крім того, була озвучена ідея про обмін досвідом між курсантами Кадетського корпусу імені героїв Молодої гвардії зі своїми латиськими однолітками.

За підсумком зустрічі Ілгварас Клява дав коментар представникам регіональних ЗМІ щодо офіційної позиції Латвійської Республіки щодо питань підтримки державного суверенітету України.