Прес-центр28 cічня 2020, 15:01

Освітнім центром Верховної Ради на Луганщині будуть проведені уроки для школярів

У Луганській області відбудеться низка просвітницьких заходів в рамках діяльності Освітнього центру Верховної Ради України.

А саме, 30 січня у Новоайдарі та 31 січня в Щасті будуть організовані уроки для школярів та інтерактивна гра. Їх проведуть в Опорному навчальному закладі Новоайдарська школа-гімназія (із 10:00 до 14:00) та Центральному будинку культури (із 10:00 до 12:30).

Заходи сприятимуть формуванню громадянських компетентностей у школярів, підвищать рівень обізнаності про принципи демократії та засади парламентаризму, структуру та функції Верховної Ради України. Їх учасниками стануть школярі 8-11 класів та викладачі.

Крім того, 1-2 лютого в Сєвєродонецьку відбудеться дводенний тренінг для помічників-консультантів народних депутатів України «Діяльність народного депутата України та його команди». Місце проведення – конференц-зал готелю «Мир» (із 9:30 до 17:30).

Слід зазначити, що у рамках співпраці між Апаратом Верховної Ради України та Програмою USAID РАДА подібні заходи проводяться в регіонах регулярно.

Учасників ознайомлять із правовою основою та формами роботи  народних депутатів, правами, обов’язками, гарантіями діяльності народного депутата, помічників-консультантів, їх основними функціями тощо.